Zo even een kleine update. Na Luderitz zijn we verder naar het noorden gegaan via een prachtig kamp bij namtib naar de duinen van sossusvlei. daar hebben we drie dames gered die met hun gewone auto in een meter diep zand waren gereden. alle rescue spullen getest, we kunnen het. de dames zijn met grof geweld uit het zand gesleurd! Daarna met een tussenstop naat swakupmund gereden. eerst in anchors in walvis bay aan het strand geluncht. bij mola mola waar we in het begin een tour hadden gedaan nagevraagt waar we het beste de handrem van de auto konden laten maken. Deze was al een tijdje niet meer betrouwbaar. cv-joints had de volgende dag om 7:00 tijd voor me. we reden door naar swakup waar we het laatste plekje op de luxe camping van Alte brucke konden bemachtigen. De volgende ochtend liet ik annemieke en boris achter in onze prive badkamer. en reed naar de garage. hier werden de achterwielen vlot gedemonteerd. De remblokken waren niet heel slecht dus ze konden nog wat worden bijgesteld. 2.5 uur later was alles klaar en waren de ballagers van de voorwielen en de assen weer doorgesmeerd. ik rekende af. Ik moest maar liefs 30 euro betalen voor al deze werkzaamheden. jammer dat het zo ver rijden is anders liet ik de peugeot hier ook onderhouden. Ik kreeg nog wel op mijn kop dat de banden veel te hard waren en dat dat de reden was dat alles los trilde. De schokbrekers hadden het achter ook begeven. helaas hadden de 4×4 winkels ib walvis bay geen juiste chocks voor me. Ik belde even met Paul, de gids van Mola Mola en die gaf me een adress in swakup. Deze hadden ze liggen, echte TJM chocks. Beter duur dan niet te koop. nog voor de lunch was ik terug bij annemieke en boris die schoenen en taartjes hadden gekocht. het was vies weer dus zijn we naar het stenen museum geweest. dat was leuk en we zijn vele stenen rijker, je mocht er schat zoeken naar glimstenen. het museum hebben we nauwelijks gezien… nu zitten we midden in de woestijn en we wachten op de desert elephants die hier zijn. tot nu toe alleen twee ezels gezien. die zijn op zich ook grijs dus we zijn op de goede weg! onderweg hierheen zagen we ook een flamingo. op de weg. en hij vloog niet weg toen we naast hem uitstapten.. we hebben hem lunch genoemd. en met deze trieste gedachte ga ik nu weer een olifant zoeken. o ja, winni, de broodjes van het houtvuur worden steeds beter. Ze zijn al bijna eetbaar haha! O ja iedereen moet naar de nieuwe Mad Max film. we reden halverwegen langs de set waar ze met opnames bezig waren. Dus mischien is er in de film in de verte wel wel een rood autootje te zien 🙂